mandag 13. september 2010

Rommet til ei lita jente...

Husker dere da dere var mindre og bodde hjemme? 


Husker dere det evige maset fra foreldre om rydding av rom?

Det husker jeg kjempegodt! Og jeg husker også at jeg tenkte: Jeg skal ALDRI mase på mine barn om å rydde rommet. Det er deres rom og de skal få gjøre akkurat som de vil!


Man kan vel trygt si at jeg måtte svelge noen kameler på det området ja. Til vanlig er nemlig dette gulvet dekket av leker. Og jeg kan ikke fatte hvordan det er mulig. Hun er jo aldri der og leker! Hun er som en tornado, på noen minutter har hun laget fullstendig kaos, før hun forlater katastofeområdet. Og vanligvis så gir jeg masing fort opp og så ryddet jeg opp etter henne. Fy fy.


Jeg husker så godt min pappa en gang sa da jeg endelig hadde gitt etter for min mors masing
"Det er ikke lenger snakk om rydding. Nå er det snakk om arkeologisk utgraving"

Hvordan er det med deres små og rydding?

 

9 kommentarer:

 1. Mitt yngste barn er ei jente på 7 år...hun er da et lite unikum når det kommer til rydding og det å ha orden på ting...ikke bare på sitt eget rom, men stort sett resten av huset!! Så er det noe vi leter etter roper vi bare på henne...å vips så står ho der med det vi leta etter:) Av og til må ho bremses litt for det kan bli vel slitsomt å skulle ha alt på stell hele tida;)
  Guttene derimot er et kapitell for seg selv!!;)

  Ho har ikke arva dette av meg hvertfall!!!

  Ha en flott dag:)

  Klem Ea

  SvarSlett
 2. Ja, der var det pent og ryddig, ja. =) Men deilig å høre at det ikke bare er hos meg det flyter på barneromma...

  Jeg har skjønt en ting fra Kaoskontroll (jeg "klaget" på hennes strøkne barnerom =)) og det er jo faktisk noe så enkelt som "oppbevaring, oppbevaring, oppbevaring"! =) Så nå er jeg på utkikk etter skaper, skaper, skaper! :-D Vi har skråtak i hele andre etasje, så fine skaper vokser verken på trær eller loppiser.

  Prøver også å ikke mase FOR mye, men det SKAL ryddes av barna selv. Alikevel er det jeg som gjør det, kjære vene, jeg må jo SE gulvet før jeg kan støvsuge det! :-D

  Vakkert rom, vakkert navn (har en Nora selv) og flotte bilder!
  Klem Jenny

  SvarSlett
 3. Åh superherlig jenterom!Håper jeg får jente barnebarn en gang haha.. Da skal de få eget rom hoho:) Ikke før om 15-20 år håper jeg da hehe

  Klem til DEG:)
  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 4. NYDELIG NYDELIG NYDEIG!
  Her i huset har vi to tornadoer :) Men storesøster må hjelpe til, men må jo innrømme at jeg ofte rydder bort litt "underveis" -blir sprø av leker overalt :)
  Ha en fin kveld!
  Klem
  Lise

  SvarSlett
 5. Herlig forklart!
  Akkurat sånn følte jeg det da jeg var liten også:-)
  Foreløpig er ikke småtten min stor nok til å rydde rommet sitt,men må nok mase litt på ham etterhvert ja:-)
  Nydelige bilder!

  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 6. Hei.

  11 åringen er flink, men 8 åringen er så treeeeeg. Bare klager og ikke orker. Nå har det ikke sett ut de siste par ukene og det er en prøvelse for mor og far. Så i morgen henter jeg søppelsekk og kaster nips og rusk. Nå har hun fått nok advarsler. Hun er stor nok til å rydde selv og hun klarer hvis hun vil.

  Ikke bare bare.

  Takk for hyggelig kommentar forresten.

  Klem Mona C

  SvarSlett
 7. Hei, har 2 saker jeg vil si om rydding og unger, enda jeg ikke har noen!!
  Har nemlig snakket med smarte foreldre som har funnet på lure ting: En mor samlet masse småleker i en kasse eller to.
  Hun hadde IKKE kastet barnets leker, men barnet merket ikke de var borte (!).
  Så, når barnet var syk, eller trengte ekstra oppmerksomhet, så ble de bortgjemte leken funnet fram, og fikk mye oppmerksomhet igjen. Da ble de liksom "nye",og barnet fikk noe positivt å drive med en stund.

  Det andre jeg skal si om rydding er min manns 3 barnebarn på 9 til 16, som har fått hvert sitt område å rydde på 1 uke om gangen. Jeg var der igår, og på vei til badet så jeg 9-åringen tørke av kjøkkenbenken, så jeg sa at "å, er det du som har kjøkkenet denne uka?". Neida, han hadde badet. "Jeg tror det er greit der", sa 9-åringen med den største selvfølge. Det var også helt greit der! Ryddingen er blitt et tema som inneholder ansvar og stolthet, og ikke kjedelig mas.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 8. Hehe det der hørtes VELDIG kjent ut, akkurat likt her. Dem er ikke mye på rommet sitt men på den korte stunden dem er der så er lekene overalt!!!!!!!! Og jeg rydder hihi. Prøver og lære og hjelpe dem til og rydde litt. Dem syns det er litt stas faktisk. NYDELIG rom jenta di har :)

  SvarSlett